Officiële opening van Rotterdams nieuwste en modernste haven

Woensdag 22 mei vindt de officiële opening van Rotterdams nieuwste en modernste haven plaats. Het publiek is tussen 13.00 en 16.00 uur van harte uitgenodigd bij dit bijzondere moment.

Een kleine vloot van klassieke zeilschepen vaart als eerste de nieuwe havens van Maasvlakte 2 binnen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) verzorgt de openingshandeling. Vanuit een 20 meter hoog reuzenrad op de kade of vanaf de tribune is de feestelijke opening van Maasvlakte 2 voor het publiek goed te volgen. Een ritje met het reuzenrad is gratis. Iedereen met de naam Amalia, Alexia, Ariane of Margriet maakt bovendien kans op een VIP behandeling en een vaartocht te midden van de klassieke zeilschepen.

De opening zelf beleven
De kade aan het Yangtekanaal achter FutureLand is voor deze gelegenheid feestelijk ingericht. Zo is er een reuzenrad van 20 meter hoog, dat is precies even hoog als het Yangtzekanaal diep is. Mede vanwege deze diepte kunnen de allergrootste containerschepen straks 24 uur per dag terecht op Maasvlakte 2. Vanaf de kade hebben bezoekers op 22 mei een prachtig uitzicht op de kleine vlootschouw van klassieke zeilschepen die rond 15:00 uur, via het Yangtzekanaal, de nieuwe havens van Maasvlakte 2 binnenvaren. Van 14:30 tot 16:00 uur doen voorlichters van FutureLand live verslag aan bezoekers die plaats kunnen nemen op de tribune aan de kade langs het Yangtzekanaal. Presentator Sebastiaan Labrie begeleidt de openingshandeling van Minister Schultz van Haegen. Toegang tot het terrein en een rit met het reuzenrad zijn gratis.

Programma
13:00 - 17:00 uur Gratis rit in het reuzenrad aan de kade van het Yangtzekanaal
14:30 - 16:00 uur Live verslag van de opening door onze voorlichters bij tribunes
op de kade. Vol = vol!
15:00 uur Aankomst klassieke schepen op het Yangtzekanaal

Prinses voor één dag
Naamgenoten van Amalia, Alexia, Ariane of Margriet maken kans op een Maasvlakte 2 VIP behandeling in FutureLand op 22 mei. De gelukkige 'prinsesjes' met één van de namen van de nieuwe havens op Maasvlakte 2 krijgen een lunch, rondleiding door FutureLand en een rondvaart met de FutureLand Ferry. Samen met een vriend of vriendin sluiten deze VIP's aan in de kleine vloot van klassieke schepen. Inschrijven voor deze speciale Maasvlakte 2 'Prinses voor één dag' actie kan via de internetsite (let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en aan deelname zijn voorwaarden verbonden).

Ruimte voor creativiteit
De kleine vloot van klassieke schepen levert een indrukwekkend beeld op dat wordt vastgelegd door een selecte groep amateurtekenaars, -schilders en- fotografen van de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Alle gemaakte werken worden in het najaar van 2013 in het Maritiem museum geëxposeerd waar een deskundige jury 30 werken nomineert die in 2014 in Futureland worden tentoongesteld. Uit deze werken worden vijf winnaars gekozen.

Parkeren
Het terrein aan het Yangtzekanaal bereikt u via een pendeldienst die deze dag personen vervoert tussen de verschillende parkeerterreinen en het evenementterrein. Houd de route richting FutureLand aan, aanwijzingen ter plekke leiden u de weg.

woensdag 15 mei 2013  |  0 reactiespermalink